Birdsong coffee

Ptačí káva

Pro milovníky moderního přístupu ke gastronomii, kterým záleží nejen na kvalitě toho, co pijí nebo jedí, ale také na tom, aby byly suroviny pěstovány a zpracovány s ohledem na životní prostředí a biodiverzitu, tu máme něco, z čeho budou nadšení. Na kávu se můžete zastavit u BirdSong Coffee.

Skutečně skvělé kafe, které dostanete do šálku, nese spoustu záruk. Linda Siedemová je podporovatelkou smysluplných konceptů od plantáže až po výsledný nápoj a vlastně až za hranice produktu jako takového. Velmi zodpovědně se třeba staví k odpadům, a tak balíčky kávy rozesílá v krabičkách, které pořídí u o ostatních podnikatelů a které by jinak skončily v koši.

S radostí taky dodává kávu do bezobalových obchodů. Ocenit zodpovědné chování umí i u zákazníků –  když si přinesete vlastní šálek na kávu, dostanete na nápoj slevu. Pokud ale zapomenete, nezoufejte, kelímky z BirdSong jsou kompostovatelné.

Perfektně napražená káva je v biokvalitě a pěstovaná tradiční metodou v zastínění v přirozeném prostředí tropického pralesa. Původní lesní ekosystémy tak mohou zůstat domovem stěhovavých ptáků. Pro určení standardů takového pěstování slouží certifikace Bird Friendly®, která také zaručuje zdravé životní prostředí pro místní farmáře.